Contractanalyse en contractmanagement: Duurzame herontwikkeling van 8.000 m2 kantoorruimte

Vastgoedrapportage 2012 Impressie
28 november 2012
Plafond lantaarn Watertoren-Noord
29 november 2012
Show all

Contractanalyse en contractmanagement: Duurzame herontwikkeling van 8.000 m2 kantoorruimte

De duurzame herontwikkeling van commercieel vastgoed is een grote opgave zowel voor de eigenaar/belegger als voor de ontwikkelaar. Een projectontwikkelaar, gespecialiseerd in duurzame herontwikkeling en een institutionele belegger vroegen NESK voor een project van 8.000 m2 bvo de inkoopcontracten op te stellen en reeds bestaande contracten door te lichten.

De complexiteit van herontwikkeling van bestaande bouw is vaak groter dan bij nieuwbouw. Het gaat om grote investeringen die moeten leiden tot een duurzame waardevermeerdering, voor de eigenaar en voor de gebruiker. De lat ligt over het algemeen hoog waar het gaat om de prestaties die de diverse partijen moeten leveren. Tevens zijn er veel partijen betrokken bij het totale proces.

Op basis van een uitgebreide risicoanalyse heeft NESK betrouwbare contracten gedefinieerd met aannemer, onderaannemers, architect, installateurs en alle andere betrokkenen. NESK heeft bovendien bijgedragen aan een samenwerkingsovereenkomst tussen belegger, huurder en aannemer. Zonder kleine lettertjes, maar nuchter en transparant over ieders rechten en prestatieverplichtingen. Kennis van de risico’s, het proces en de juiste juridische verankering, dat is de meerwaarde van NESK.

Comments are closed.