Projectleiding herontwikkeling industrieel erfgoed: Wat goed is, behoudt zijn waarde!

Plafond lantaarn Watertoren-Noord
29 november 2012
Herbestemming Watertoren Noord
22 mei 2013
Show all

Projectleiding herontwikkeling industrieel erfgoed: Wat goed is, behoudt zijn waarde!

Voor een grote corporate real-estate-gebruiker heeft NESK diverse projecten uitgevoerd. Het begon met de vraag naar de kwalitatieve analyse van het verkoop- en ontwikkelingspotentieel van de zeer omvangrijke vastgoedportefeuille.

Deze analyse leidde tot een aantal verkooptransacties, waarbij NESK als interimmanager het verkoopteam aanstuurde.

Tevens leidde de analyse tot het besluit van de opdrachtgever dat een aantal objecten kansrijk was voor herontwikkeling. Bij een deel van die objecten ging het om industrieel erfgoed: waarde die verder gaat dan uitsluitend de commerciële vastgoedwaarde.

NESK heeft een aantal van deze herontwikkelingstrajecten begeleid. Juist omdat het hier industrieel erfgoed betrof, was het belangrijk om met het hele team hetzelfde doel voor ogen te hebben. Samen werken aan waarde, in commercieel opzicht, maar ook in termen van behoud van wat eigenlijk niet verloren mag gaan. Dat vergt ontwikkelingskennis en kennis van de markt, maar ook communicatieve vaardigheden. Om zaken transparant te maken en om goede interactie tussen mensen te bevorderen. Het zijn immers de mensen, hun inzet en motivatie, die uiteindelijk een succesvol verloop van een project bepalen.

Comments are closed.